Categoriearchief: Sociale media

Bedrijfsadres op Google tonen

Bedrijfsadres op Google

Het adres van jouw bedrijf laten verschijnen in de zoekresultaten van Google is een must. Maar daarnaast zijn er nog tal van redenen om je bedrijfsadres op Google toe te voegen.

Google Maps

Het gebruik van Google Maps is wijdverspreid. De website is al jaren de de facto standaard, maar ook de mobiele applicatie is immens populair. Door uw bedrijfsadres op Google toe te voegen verschijnt het meteen ook op elke relevante kaart.

Mobiele zoekopdrachten

Mobiele gebruikers krijgen meteen uw contactgegevens te zien en navigeren dus meteen naar u met één simpele klik. Hetzelfde geldt voor uw telefoonnummer: ook daar is de drempel zo laag mogelijk.

Google+

Wanneer u uw bedrijfsadres op Google toevoegt, krijgt u er meteen een Google+ pagina bij. Dat is een extra mogelijkheid om terug te koppelen naar uw eigen website en uw klanten aan u te koppelen via de +1 knop.

Uw bedrijfsadres op Google

Zet dus nu uw bedrijfsadres op Google.

Meer twitter volgers leiden tot meer website bezoeken

Meer Twitter volgers op je Twitter account zorgen voor een boost in de stroom van bezoekers naar je website.

Voorbereiding

Je hebt natuurlijk je website URL toegevoegd in de instellingen van je Twitter account.

Vergeet in het Bio-veld ook geen interessante en uitnodigende tekst te zetten die nieuwe volgers naar je website leidt. In vele opzichten kan je dit bekijken als een advertentie. Overweeg dus ook om een tekst te laten maken.

Daarna begin je eenvoudigweg Twitteraars te zoeken. Zoek personen die geinteresseerd zijn in onderwerpen die nauw bij het onderwerp van jouw site aansluiten.

Meer Twitter volgers toevoegen

Zo kan je bijvoorbeeld meer Twitter volgers toevoegen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw website:

  • Zoek concurrenten en verenigingen en volg hun volgers.
  • Zoek naar een specifiek keyword en voeg personen toe die hierover praten.
  • Eens je een aanvaardbaar aantal volgers hebt, via de suggesties van Twitter.

Limiet op aantal volgers

Twitter houdt een aantal limieten achter de hand wat het aantal volgers betreft. Stel dat je met een gloednieuwe account begint en niemand volgt jouw account terug, kan je maar 2000 andere Twitteraars volgen.

Dit wordt automatisch herzien wanneer je volgers krijgt. De (geheime) ratio bepaalt dan hoeveel nieuwe accounts je kan volgen.

Adverteren op Twitter

Bij het adverteren op Twitter is het belangrijk te beseffen dat je niet zomaar elk doelpubliek kan bereiken. Het kan aan de andere kant wel veel goedkoper dan de andere kanalen.

Door de hoge bezoekersaantallen zijn sociale netwerken vanzelfsprekend interessante doelwitten voor advertenties. Adverteren op Facebook geeft je, door de grote hoeveelheid informatie die per lid bijgehouden wordt, uitgebreide mogelijkheden om een doelpubliek samen te stellen.

Maar veel minder denken we aan het andere grote sociale netwerk: Twitter. Zelf bieden ze sinds een tijdje enkele mogelijkheden om meer uit Twitter te halen:

  • Tweets promoten naar een publiek buiten de volgers van je account.
    Gepromote Tweets verschijnen tussen de reguliere Tweets en komen overeen met de standaard advertentiemogelijkheden op andere kanalen. Hierbij betaal je voor de weergave van je inhoud op de pagina die andere gebruikers bekijken.
  • Adverteren bij trending topics.
    Je kan een bericht plaatsen bij eender welk onderwerp waar Twitter gebruikers naar zoeken. Natuurlijk is het het meest interessant de Trending topics te volgen en daarop in te spelen indien deze relevant zijn voor je advertentie.
  • Je account promoten om meer volgers aan te trekken.
    Hierbij verschijnt je account als een van de aangeraden accounts die Twitteraars zouden moeten volgen. De vraag is alleen of de kwaliteit van de volgers van een aanvaardbaar niveau is.

Tweets kopen

Adverteren op Twitter is vrij beperkt en het kan ook op een andere wijze: online marktplaatsen bieden vaak ook de mogelijkheid om een bericht te kopen bij een bestaande account met een groot aantal volgers. Zo kan je op een marktplaats als Fiverr eenvoudig een Twitteraar vinden die enkele duizenden volgers heeft en voor minder dan €5 jouw bericht verstuurt.

Denk zoals steeds natuurlijk eerst goed na over de inhoud van je bericht.

Adverteren op Facebook

Wanneer je aan online adverteren denkt, kom je vanzelfsprekend bij Google AdWords terecht. Maar er is natuurlijk meer.

Eén van de andere grote kanalen is Facebook. Met bijna 5 miljoen in België en zo’n 7,5 miljoen gebruikers in Nederland, ongeveer 50% van de bevolking in beide landen, is het met voorsprong het grootste sociale netwerk.

De gemiddelde advertentieprijzen:

  • In Nederland: $0,72 CPC en $0,14 CPM
  • In België: $0,42 CPC en $0,09 CPM

Bron: SocialBakers

Naast een groot publiek biedt Facebook meer voor adverteerders: een gerichte targetting van advertenties. Richt je advertentie naar verschillende leefdtijdsgroepen, sprekers van bepaalde talen, personen met een zelfstandige activiteit en meer. De mogelijkheden verschillen van land tot land, maar uiteindelijk kan je altijd veel gerichter gaan werken.

Facebook is misschien niet geschikt voor iedere campagne, maar ondanks de andere aanpak kan het eveneens mooie resultaten opleveren.

Update: haal het hoog gewaardeerde boek over adverteren op Facebook op Amazon UK.